PERSOONILUGU (2. osa) – ARTUR ALTMETS

Uus kuu – uus persoonilugu, nii nagu sai lubatud! Kuna eelmine lugu sai palju head tagasisidet, siis jätkan hea meelega seda postituste seeriat! Saame lugeda põnevaid lugusid nii oma teekonna alguses olevatest inimestest kui ka nendest, kes on midagi suurt siin elus juba saavutanud!

Selles persooniloo osas on mul nüüd päris keeruline liigitada, kas juttu on alles oma teekonna alguses olevast isikust või juba oma elus suuri asju saavutanud isikust, sest see isik on justkui mõlemat!

Saage tuttavaks – Artur Altmets – noormees, kes saavutas oma teisel drifti võistlusaastal juba Semipro Eesti meistri tiitli! 

Arturi esimene võistlus asfaldil oli 06.mai.2023 ja selleks oli Mulgi drift. Mina isiklikult nägin Arturit esimest korda driftimas Kulbilohu võistlusel ja no see sõiduoskus ei jäänud vist kellelgi märkamata! Olen algusest peale nagu ta väike fänn olnud 😃 Uskumatult head sõidud ja no selle aasta tulemus räägib juba enda eest!

Paljud minu ja ka Arturi jälgijad ilmselt on kursis, et ma olen juba selle aasta mai kuust saati nende tiimis fotograaf. Läksin ma sinna täiesti omal soovil (tiimi lahkel loal muidugi 😃 ). Mulle meeldib mõte sellest, et saan jäädvustada Arturi elus nii olulisi sündmusi talle igaveseks meenutamiseks ja mul on tema andesse ja oskustesse usku olnud juba algusest saati! Ma usun, et need kõik hetked, mis on juba olnud ja mis kindlasti on ka tulemas, need on väärt jäädvustamist! 

Aga kuna ma tema tiimis olen, siis otseloomulikult tahtsin ma ka temast ühe persooniloo kirja panna, seega küsisin temalt mõned küsimused ning nüüd asumegi Arturi enda vastuste juurde!

Kuidas Sa avastasid enda jaoks driftimise ja mis hetkel sai sellest Sinu kirg?

Avastasin driftimise kui mu vend sellega tegelema hakkas ja siis noorena hakkasin põllupeal antud vahenditega ka proovima😃, kirg sai sellest siis kui kaks aastat tagasi esimesele talvedrifti võistlusele osalema läksin.
 
Milline oli Sinu esimene driftihooaeg ja mis oli suurim väljakutse, millega pidid silmitsi seisma?
Esimene hooaeg sujus üldiselt hästi ning üld arvestuse 10. koht oli väga soliidne. Kõige suurem väljakutse oli tehnilised probleemid, kõige suurem nendest mootor.
 
Kui palju mõjutas Sinu vanema venna Andri driftihuvi Sind ja millised olid teie esimesed kogemused driftimises koos? Kuidas toetavad sind sinu ülejäänud pere ja tiim?
Esimesed kogemused koos olid umbes 2020a kui saime lumerajal koos tandemeid proovida. Kui pere ja kõik teised rajaääres kaasa elavad siis on ikka tore ja toetav tunne.
 
Mida pead oma suurimaks saavutuseks driftis praeguseks hetkeks ja miks?
Suurim saavutus võiks olla ikkagi Semipro meistritiitel, kuna see on hea põhi edasi liikumiseks Pro klassi.
 
Kuidas treenid ja valmistud võistlusteks? Kas on mõni rutiin või harjumus, mis Sind aitab paremaid tulemusi saavutada?
Ei ole mingeid harjumusi ega rutiine😃 Kui auto vajab testimist, siis käime trennides proovimas, aga üleüldiselt sõidame lihtsalt võistlusi kaasa.
 
Millised on Sinu tulevikuplaanid driftis? Kas näed end võistlemas ka maailma tasemel ning millised on Sinu eesmärgid järgmisteks hooaegadeks?
Eks algul tahaks jõuda ikkagi uue autoga Pro klassi ja edasine oleneb ainult sõitmisest.
 
Millist nõu annaksid teistele noortele, kes soovivad driftimisega alustada või motospordis läbi lüüa?
 
Alustage võimalikult vara kui juba jalad pedaalideni ulatuvad ja proovige sõidutunde võimalikult palju saada ja mis kõige tähtsam, ärge kaotage motivatsiooni.
 
Kuidas Sinu arvates mõjutab driftisõitja elu sotsiaalmeedia? Kuidas Sa ise kasutad sotsiaalmeedia platvorme, et oma sõite ja karjääri kajastada?
Ega ta midagi otsesesmõttes ei mõjuta, võistlustest kajastame infot Instagrammis, Facebookis ja Youtubes.
 
Kas on mõni kindel auto, millest unistad? Miks just see auto?
Otsest unistust pole, meeldib kõik mis sõidab ja on kättesaadav.
 
Millega sa tegeled veel lisaks driftile? Kas sul on veel mingeid hobisid? Mis need on? Ning kuidas suhtuvad sinu driftimisse koolikaaslased?
Mulle meeldib igasuguseid asju teha nt: kalal käia, aga selliseid suuremaid hobisid ei ole. Koolikaaslased on ka kursis millega ma tegelen ja vahepeal saab sellest ka vesteldud😃
 

Ning nüüd ka paar põletavat küsimust viimaste võistluste kohta!

Sa said sel aastal Semipro arvestuses Eesti meistriks! Mis tunne on omada nii võimast saavutust!? Mis sind selle juures kõige rohkem rõõmustab?
See on tegelikult siiamaani uskumatu, sest teisel hooajal see tiitel saada tundus ebareaalne, aga jah, kukkus nii välja😃
 
Viimasel võistlusel, Lätis, (arvestades sinu väga stabiilselt häid tulemusi varasemalt), juhtus kõigi jaoks ootamatult kokkupõrge rehviseinaga. Räägi sellest. Miks juhtus? Kas ise jäid terveks? Kuidas on lood autoga? Kas või kui palju mõjutab see avarii sinu tulevaseid sõite? Mida sellest avariist õppisid?
Mis juhtus, ei tea keegi meist siiamaani, aga ilmselt oli minu väike sõiduviga millest kaotasin auto esiotsa kontrolli ja suure hooga sõitsin rehviseina. Ise jäin terveks, kuid auto sai päris palju haiget. Eks ta kindlasti lööb mõneks ajaks kehva tunde sisse, aga nüüd on õnneks aega puhata ja nendest asjadest tuleb ainult õppida ja veel paremini edasi panna.
 
Lõpusõna: Anna üks hea idee drifti arendamiseks Eestis!
Andke noortele rohkem võimalust siukestest asjadest osa võtta.

See viimane mõte meeldib mulle väga! Ja õnneks on viimastel aastatel (minu arvates) see sinnapoole ka hakanud liikuma! Näen üha enam noori motospordis ja see on mega äge, sest sealt sünnivad talendid!

Ma loodan, et saite siit loost nii mõnegi uue infokillu või ka motivatsiooni ise midagi nii hingega teha nagu seda teeb Artur!

Lisan siia lõppu ka mõned pildid Arturi selle aasta võistlustest.

Scroll to Top